دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

حکيم جوادي:

هنوز پرسپوليس با اپراتور چهارم صحبتي نداشته

حکيم جوادي

یکشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۶:۰۰


معاون وزير فناوري اطلاعات تاکيد کرد:‌ بحث تعريف تعرفه براي مراکز داده داخلي يکي از موضوعات مهمي است که لازم است مورد توجه جدي قرار بگيرد.

علي حکيم جوادي در حاشيه مراسم راه‌اندازي ديتاسنتر استان همدان اظهار کرد: لازم است در تعيين تعرفه‌هاي مراکز داده استاني توجيه اقتصادي مورد توجه جدي قرار بگيرد چرا که لازم است تعرفه‌هاي اين ديتاسنترها به گونه‌اي باشد که استفاده از آنها نسبت به ديتاسنترهاي خارجي مقرون به صرفه‌تر باشد.
 
رييس سازمان فناوري اطلاعات در حين حال عنوان کرد: تاکنون تمام ديتاسنترهاي راه‌اندازي شده از لحاظ ساختاري داراي يک مدل هستند و در تمام آنها امکان افزايش ظرفيت وجود دارد که اين افزايش ظرفيت ممکن است با سرمايه‌گذاري‌هاي بخش دولتي صورت بگيرد و يا اينکه بخش‌هاي ديگر نيز وارد عمل شوند.
 
وي در ارتباط با مصوبه اخير رگولاتوري درباره پروانه ديتاسنترها هم اظهار کرد: مراکز داده به عنوان يکي از موضوعات مهمي هستند که در اساسنامه سازمان فناوري اطلاعات نيز به آنها اشاره شده و يکي از فعاليتهاي جدي سازمان به شمار مي‌روند به همين دليل اميدواريم در اين زمينه توافقات لازم حاصل شود چرا که اين مراکز ارتباط جدي با شبکه ملي اطلاعات دارند.
 
رئيس سازمان فناوري اطلاعات در عين حال از ارائه پيشنهادات سازمان فناوري اطلاعات خبر داد و گفت: ما پيشنهادات خود در اين زمينه را مکتوب کرده‌ و آن را به وزير هم اعلام کرده‌ايم و اين موضوع در دست پيگيري قرار دارد.
 
بهره مندي از هشت ديتاسنتر استاني تا پايان دولت
حکيم جوادي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به ذکر توضيحاتي درباره شبکه ملي اطلاعات پرداخت و در پاسخ به اين سوال ايسنا که تا پايان دولت دهم چند درصد از اين شبکه تکميل خواهد شد و چه تعداد استان داراي ديتاسنتر مي‌شوند، عنوان کرد: طبق برنامه‌ريزي‌هايي که صورت گرفته اميدواريم تا پايان دولت دهم حداقل 8 استان صاحب مراکز داده استاني شوند.
 
وي ادامه داد: با راه‌اندازي مراکز داده مي‌توان بسياري موضوعات را برطرف کرد و همانطور که در برنامه پنجم توسعه نيز اشاره شده مشخص است که براي اين شبکه در هر مقطعي از زمان چه اقداماتي بايد صورت بگيرد.
 
حکيم‌جوادي در عين حال عنوان کرد: اکنون بحث به اشتراک‌گذاري اطلاعات براي راه‌اندازي دولت الکترونيکي يکي از موضوعات مهمي است و در اين ميان ما منتظر مجوزهاي لازم هستيم تا پهناي باند ما به اندازه‌اي بالا باشد که خانواده‌ها مشکلي در اين زمينه نداشته باشند که در اين ميان منتظر دستور شوراي عالي فضاي مجازي هستيم.
 
ارائه پهناي باند دو مگابيتي
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين که مگر در زمان محدود شدن پهناي باند، شوراي عالي فضاي مجازي حکم داده بود که اکنون براي افزايش پهناي باند نياز به حکم اين شورا احساس مي‌شود، توضيح داد: در آن زمان مرجعي در اين زمينه وجود نداشت اما اکنون اميدواريم با موافقت شوراي عالي فضاي مجازي شرايطي فراهم شود که بتوانيم پهناي باند دو مگابيت را حتي به خانه‌ها ارائه کنيم.
 
رييس سازمان فناوري اطلاعات در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود بر لزوم نظارت بر سرويس‌هاي اينترنتي اشاره کرد و گفت: مدتي است در سايت متما نيز اين مساله مورد توجه جدي قرار گرفته تا بر اين اساس مردم از کيفيت اصلي پهناي باندي که دريافت مي‌کنند، مطلع شوند.
 
هنوز پرسپوليس با ايرانيان نت صحبتي نداشته است
حکيم‌جوادي در بخش ديگري از صحبتهاي خود در پاسخ به سوال ايسنا درباره واگذاري بخشي از فعاليتهاي اپراتور چهارم ارتباطي به تيم پرسپوليس توضيح داد: به عنوان رييس سازمان فناوري اطلاعات و نه در جايگاه هيات مديره ايرانيان نت، بايد بگويم که اپراتور چهارم با توجه به برنامه‌اي که براي گسترش فعاليتهاي خود تعريف کرده مناطق مختلفي را در نظر گرفته است اما در زمينه قشم هم هنوز نشستي با مديران تيم پرسپولييس نداشته‌ايم. با اين وجود از سرمايه‌گذاري در حوزه‌هاي مختلف استقبال مي‌کنيم.
 
وي ادامه داد: تا کنون نامه‌اي از سوي آقاي رويانيان به سازمان تنظيم مقررات ارتباطات ارجاع داده شده و در اين سازمان هم اين گونه تصميم گرفته شده است که اگر اپراتور چهارم مشکلي با اين موضوع نداشته باشد، بخشي از کار در قشم به اين تيم واگذار شود.
 
او همچنين اظهار کرد: بحث دسترسي منازل به شبکه فيبر نوري موضوعي است که جزو برنامه‌هاي اپراتور چهارم يا شرکت ايرانيان نت در نظر گرفته شده و ما برنامه‌ريزي‌هايي انجام داده‌ايم تا ظرف يک و نيم سال آينده حداقل يک ميليون نفر و ظرف چهار سال آينده حدود 8 ميليون نفر به اين خدمات دسترسي داشته باشند و اکنون هم کار به همين منوال دنبال خواهد شد، چرا که دسترسي به شبکه فيبر نوري سرعت و پهناي باند بالايي را در اختيار کاربران قرار خواهد داد.
 
وي درباره راه‌اندازي IPTV هم اينگونه اظهار کرد که بخش مهمي از اين مساله به صدا و سيما برمي‌گردد که ما اميدواريم با همکاري مشترک ميان سازمان فناوري اطلاعات و صدا و سيما راه‌اندازي اين نوع تلويزيون‌ها تسريع شود. ضمن اينکه در حال حاضر اين طرح به طور پايلوت در برخي استانها در حال اجراست.
 
حکيم جوادي در بخش ديگري از صحبتهاي خود در پاسخ به سوالي مبني بر اين که راه اندازي ديتاسنتر در استانها به نوعي تقسيم بندي سياسي تلقي مي‌شود اظهار کرد: بحث جغرافيا در ديتاسنترها معنا پيدا نمي‌کند و اکنون شرکتي مانند گوگل هم به طور تجميع شده ديتاسنتر ارائه نمي‌کند. چرا که لازم است خدمات اين ديتاسنترها در مناطق مختلف مورد استفاده و بهره‌برداري حداکثري قرار بگيرند از سوي ديگر تقسيم‌بندي بر اساس استانها هم تقسيم‌بندي بدي نيست چرا که در هر يک از اين استانها ظرفيت‌هاي بسياري وجود دارد.
 
وي همچنين يادآور شد:‌ استانهاي فارس، کرمان، گلستان، آذربايجان شرقي و اصفهان استانهاي ديگري هستند که بخش عمده‌اي از فعاليتهاي مربوط به راه‌اندازي ديتاسنتر در آنها انجام شده و اميد مي‌رود تا پايان دولت دهم حداقل 8 استان داراي چنين مرکزي باشند و 9 استان هم که مراحل اوليه راه‌اندازي اين مرکز در آنها صورت گرفته در فاز بعدي به سرانجام برسد.
 
ارائه آزمايشي کارت ملي هوشمند در گيلان
حکيم‌جوادي همچنين در اين نشست از امضاي تفاهم‌نامه‌اي که امروز در استان گيلان به امضاء مي‌رسد خبر داد و افزود: در قالب اين تفاهم‌نامه در استان گيلان براي اولين بحث ارائه کارت هوشمند ملي با همکاري بخش خصوصي به طور آزمايشي انجام خواهد شد.
 
وي در پايان به اهميت اجلاس‌هاي جهاني نيز اشاره کرد و يادآور شد: اجلاس WSIS از جمله اجلاس‌هاي مهمي است که در سال 2015 در قالب آن تصميمات مهمي گرفته خواهد شد و لازم است از همين حالا از آن غفلت نشود و به تاثيرات مهم آن توجه شود.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو